Linodruk
De broer van mij opa, oom Cees, was schilder. En later kunstschilder. Ik vond oude linodruk kaartjes van hem. Ieder jaar met oud & nieuw kregen we een andere. Soms meerdere drukgangen die samen een landschapje vormden, en soms een monoprint.
Reden voor mij om opnieuw die techniek te onderzoeken.
Reden voor mij om opnieuw die techniek te onderzoeken.
Het tekenen van een vorm, uitsnijden, en afdrukken op papier. Niet alleen dat, maar ook op stof. Voor dat laatste gebruik ik textielverf. Deze meng ik zelf met een textielverfmedium en acrylverf. Zo kun je altijd de juiste kleur en hoeveelheid verf bepalen.
Al snel merk ik dat met afdrukken op de stof er ook lijntjes afgedrukt worden die ik niet wil zien. Logisch, want de stof is flexibel en raakt met het afdrukken sneller het linoleum dan wanneer ik op papier afdruk.
Voor een volgende keer ga ik dikker linoleum gebruiken, zodat de drukvorm hoger komt te liggen. Ook kan ik proberen de 'negatieve vorm' platter weg te gutsen. Het printje in felle kleur op een serieus' lapje maakt het zo licht als een veertje...maar dan eerst die rare lijntjes weg!
Heel herkenbaar dat geƫxperimenteer. Ik vind dat ook zo leuk. Heb je mijn blogje destijds gelezen over mijn in Frankrijk gevonden stempel?
BeantwoordenVerwijderenMisschien vind je het leuk om te lezen:
http://verftechnieken.blogspot.com/2010/09/brocantevondst-stempel-ville-de-mezin.html
Groetjes,
Mirjam
Leuk om te lezen, Mirjam!
BeantwoordenVerwijderenwe experimenteren vrolijk verder...