Translate

white wash, tulpen en Frankrijk

Cantignergues  Ik moest er gisteren weer aan denken. Een klein dorp in het zuiden van Frankrijk, Langedoc. Ergens tussen Carcasonne en Narbonne. En dat is heel ruim genomen. Voor een dorp met 6 vaste bewoners, wat paarden, honden en ander loslopend wild. Zwijnen, jagers (alleen in het jachtseizoen) en toeristen, voor namelijk als de zon schijnt. Het is er mooi, en stil. (Behalve wanneer de jagers en de toeristen...) Eigenlijk een saaie plek. Niks te beleven. Maar hoe langer je er bent, hoe meer je ziet gebeuren. In de natuur, maar ook in het werk wat uit je handen komt. 
Ruim vier jaar geleden heb ik m'n hart aan dat dorp verpand. Kleurenplannen gemaakt, muren gedecoreerd, meubels een tweede leven gegeven, met alles wat aan materiaal en verf voor handen was.Het goede nieuws is, dat jij daar ook vakantie kunt vieren. Wij maken het mooi, u geniet. De oude huizen zijn te huur. En er is een kleine camping. Een zwembad. En voor de bikkels een beek. Je mag er hard gillen, want het is erg koud...


Gisteren een workshop over white wash. Een creatieve mee-denker en doener aan dit Frankrijk-project was erbij. De tulpentafel kwam als voorbeeld ter sprake. Deze tafel had al een wit waasje, maar niet genoeg. Uit aanwezig krantenpapier heb ik een tulpmotief geknipt en met een tape-je op de ondergrond vastgezet. Met verdunde witte lak over het motief gerold. Werk snel om de verf vlot te verdelen voor het opdroogt.


Nog een aardig voorbeeld decoreren- patineren. Over een toch al oude muur heb ik een laagje gestuct (op mijn manier). In de natte stuclaag heb ik afdrukken gemaakt van een platanen-blad. (Naar de naam van het huis, Platane) De stempel is gemaakt van een stukje elektriciteitsdraad. Na droging is er verdunde blauwe verf over gesmeerd en met een doek wat afgeveegd. De kleur blijft achter in de diepere delen. Zo kun je mooie patroontjes maken.


Ik ben er graag, in Canti. Maart-april, als de zon schijnt, maar dat je dan nog wel een vuurtje moet maken in huis. Lunchen in de zon in je t-shirt, maar 't kan net zo goed sneeuwen. Een goed boek, en goed gezelschap. Is het nog geen maart?

Reacties

 1. Jammie dat lijkt me wel wat . Mooi geworden die kasten en die tafel. Heerlijk Frankrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig idee die tulpen op tafel. En zo heb je ook nog eens een 'Hollands' tintje in Frankrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk om te lezen. mooie tafel. en hoe heb je de rode muur zo gekregen. zoiets wil ik ook. kan dat met muurverf? het lijkt of er ook een soort wash effect in zit - rood met een tikje zwart of donkerrood... ik hoor graag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Lenny, op die kast heb ik een rode lak gebruikt. Na droging en de schildering van de ruiten erop heb ik het geheel gepatineerd, met een glaceermedium met verf (kleur omber) erdoorheen. Je kan het wel met muurverf doen, dat rode, zorg er dan voor dat je muur niet meer 'zuigt' voor je gaat patineren (of een dondkere wassing aanbrengt)In het najaar geef ik ook weer workshops hierover! Op mijn website lees je er vanalles over op de workshoppagina.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Heb je een vraag of een opmerking? Ik lees graag je berichtje!

Populaire posts